MSP ja Merellinen energiantuotanto

Kansallinen merialuesuunnittelun työpaja merellisestä energiantuotannosta pidettiin 14.12.2022 Vaasassa. Osallistujat olivat merialuesuunnittelun, merellisen energiantuotannon, sekä muiden merellisten elinkeinojen asiantuntijoita ja kehittäjiä.

Kyseessä oli toinen teematapaaminen toisella merialuesuunnittelukierroksella. Työpajan tavoitteena oli tunnistaa ja edistää merialuesuunnittelun keinoja tukea kestävää merellistä energiantuotantoa. Tutustu työpajan yhteenvetoon: Raportti Merialuesuunnittelu ja Merellinen energiantuotanto_14.12.2022

Työpajatyöskentelystä valmisteltiin video, tekstitykset FI, SV ja EN saat päälle Asetukset-valikosta. Klikkaa kuvaa.

Työpajassa pidetyt esitykset:

Merellinen energiantuotanto merialuesuunnittelussa ja -suunnitelmissa Ann Holm, Anne Nummela, Lotta Vuorinen

Merituulivoiman kehityskuva ja innovaatiot Toni Sulameri, Suomen Hyötytuuli Oy

Vihreän vedyn mahdollisuudet merenkulussa Jyrki Mikkola, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy

Merellisen energiantuotannon tukeminen – huutokauppamallia ja siirtotarpeita Johanna Leinonen, Metsähallitus

Merellisen energiantuotannon tulevaisuudennäkymät Outi Vilén, Työ- ja elinkeinoministeriö

Sunnanvind – Rajat ylittävää merienergiaa Ahvenanmaalta, Ralf Häggblom, Ålands Landskapsregering

 

Työpaja on osa eMSP NBSR -hanketta. Kyseinen hanke yhdistää Itämeren ja Pohjanmeren merialuesuunnittelun viranomaiset ja tavoitteena on käydä rajat ja sektorit ylittävää vuoropuhelua. Työpaja kuuluu belgialaisten vetämään kokonaisuuteen Sustainable Blue Economy, https://www.emspproject.eu/project-activities/community-of-practice/sustainable-blue-economy/