Merialuesuunnittelu ja vaelluskalat -työpaja Kemissä 9.10.2024. Ilmoittaudu mukaan!

Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatio järjestää osana Interreg Baltic Sea2land hanketta työpajan koskien merialuesuunnittelua ja vaelluskaloja.

Merialuesuunnittelu ja vaelluskalat -työpajan tavoitteena on vahvistaa vaelluskalojen huomioon ottamista merialuesuunnittelussa. Merituulivoiman kehittäminen Pohjanlahdella saattaa vaikuttaa vaelluskaloihin ja sillä voi siten olla merkittäviä aluetaloudellisia vaikutuksia Tornionjoen alueella sekä Suomessa että Ruotsissa. On tarpeen tarkastella tarkemmin, miten vaelluskalat on huomioitu merialuesuunnitelussa Suomessa ja Ruotissa, ja miten ne voidaan ottaa aiempaa paremmin huomioon niin, että varmistetaan kestävä tulevaisuus kaloille ja niihin liittyville elinkeinoille.

Työpajojen kohderyhmiä ovat suomalaiset ja ruotsalaiset merialuesuunnittelijat, aluesuunnittelijat, tutkijat sekä viranomaiset, jotka työskentelevät vaelluskalakysymysten parissa. Työpajan kieli on englanti.

Aika: ke 9.10.2024 klo 13.00-17.00

Paikka: Safaris conference room, Lumilinnankatu 15, Kemi

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä.

Huomaathan, että Suomalais-ruotsalainen rajajokikomissio järjestää 8.-9.10  Kemissä Vaelluskalat ja merituulivoima -seminaarin, joka toimii erinomaisena alustuksena merialuesuunnittelun työpajalle.