Suomenlahden muuttuva toimintaympäristö: Kalatalouden kehitys ja kestävän merellisen ruoantuotannon tulevaisuus Suomenlahdella

Etelärannikon Kalaleader, Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatio sekä Uudenmaan ja Kymenlaakson liitot järjestävät yhteisen tapahtuman Suomenlahden muuttuva toimintaympäristö: Kalatalouden kehitys ja kestävän merellisen ruoantuotannon tulevaisuus Suomenlahdella. Päivä on jaettu kahteen osioon:

  • Aamupäivä on suunnattu ammattikalastajille sekä heidän edustajilleen. Tällöin syvennytään Varsinais-Suomen ELY-keskuksen edustajien johdolla kaupallisen kalastuksen valvontaa ja siinä tapahtuneisiin uudistuksiin sekä kalastajille saatavilla oleviin tukimuotoihin.
  • Tapahtuma on suunnattu ammattikalastajille sekä heidän edustajilleen, kuntaviranomaisille, aluesuunnittelijoille ja teeman parissa työskenteleville viranomaisille. Tapahtumassa keskitytään kestävän kalastuksen tulevaisuuteen Suomenlahdella: mitä asioita tulisi tulevaisuudessa huomioida kestävän ruoantuotannon turvaamiseksi ja miten näitä asioita voitaisiin edistää muun muassa suunnittelun keinoin. Iltapäivän tilaisuutta alustaa Etelärannikon Kalaleaderin aktivaattori Riku Mesiniemi, joka tarjoaa lyhyen katsauksen elinkeinokalatalouden tilaan etelärannikolla.

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 6.3.2024 klo 10.00 – 16.00 Porvoossa, Kokoustila Linsén Kulttuuritalo Grandissa, (Piispankatu 28). Tapahtuma on kaksikielinen.

Kaikki osallistujat ovat tervetulleita lounaalle klo 12.00 – 13.00. Tapahtuman järjestäjät kustantavat lounaan.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Lisätietoja antavat Riku Mesiniemi, Kalatalousaktivaattori, Etelärannikon Kalaleader, kalatalous@sepra.fi ja Vesa Arki, Projektisuunnittelija MSP-GREEN, Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatio, vesa.arki@varsinais-suomi.fi.

MSP-GREEN project logo and EU funder logo