Merituulivoiman vuorovaikutusfoorumit, loppuwebinaari

Kutsu  

Lämpimästi tervetuloa webinaariin! 

Ympäristöministeriö ja Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatioryhmä kutsuvat merellisiä toimijoita ja sidosryhmiä Merituulivoiman vuorovaikutusfoorumisarjan loppuwebinaariin ma 11.12.2023 klo 14-15. Webinaari toteutetaan Teams-yhteydellä.  

Tilaisuudessa GAIA esittelee merialuesuunnitteluun kehitettyä vuorovaikutusmallia sekä sen avulla kerättyjä oppeja merellisen energiantuotannon, erityisesti merituulivoiman, yhteensovittamisesta muun meren käytön kanssa Suomen merialueilla.  

Ilmoittaudu tilaisuuteen 10.12. mennessä tästä linkistä  

Kutsua saa välittää eteenpäin.  

Tilaisuuden ohjelma: 

14.00 Tervetuloa – Tiina Tihlman, ympäristöministeriö 

14.05 Vuorovaikutusmalli ja kootut opit – Gaia Consulting  

  • Miksi vuorovaikutusfoorumit järjestettiin? 
  • Miten vuorovaikutus toteutettiin – foorumien toteutuksen malli 
  • Mitä merituulivoimasta opittiin – päätulokset foorumeilta 
  • Tulosten esittelyä ja aikaa kysymyksille 

14.50 Yhteenveto ja jatko – Heikki Saarento, Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatio 

15.00 Tilaisuus päättyy 

Ympäristöministeriö ja Merialuesuunnittelun koordinaatioryhmä ovat toteuttaneet vuoden 2023 aikana seitsemän vuorovaikutusfoorumin sarjan, johon kuului viisi alueellista tilaisuutta Suomen rannikkoseuduilla loka-marraskuun aikana sekä kaksi kansallista foorumia. Merituulivoiman vuorovaikutusfoorumeissa kehitettiin toimintamallia merialuesuunnittelun vuoropuhelulle ja eri intressien yhteensovittamiselle nyt ja tulevaisuudessa.  

Merituulivoiman vuorovaikutusfoorumit -hankkeen toteuttaa Gaia Consulting. Lisätietoja antavat ympäristöministeriöstä Miikka Hakkarainen miikka.hakkarainen@gov.fi ja Gaia Consultingilta Ulla Värre ulla.varre@gaia.fi ja Emma Kuusela-Opas emma.kuusela-opas@gaia.fi. 

 

Ystävällisin terveisin, 

Tiina Tihlman, Ympäristöministeriö 

Heikki Saarento, Merialuesuunnittelun koordinaatioryhmä