Itämeripäivä tulee taas

Päivät lyhenevät, mutta kesää on vielä hetki jäljellä. Mikäs sen mukavampaa kuin viettää sitä juhlistaen ainutlaatuista mertamme Itämeripäivän merkeissä! 

Syksyisten tuulten alkaessa puhaltaa jalkautuu merialuesuunnittelu ryminällä rannikolle. Itämeren geopoliittisen tilannekuvan muuttumisen myötä ovat myös meren käyttöpaineet kasvaneet. Huoltovarmuus etenkin energiantuotannon sekä ruoantuotannon saralla pohdituttavat. Ennen kuin lähdemme suunnittelemaan yhdessä tulevaa sidosryhmien kanssa, on vielä hetki aikaa pysähtyä ja juhlistaa yhteistä mertamme! 

Hyvinvoiva meri on edellytys ihmisen hyvinvoinnille, sillä meri tarjoaa virkistymismahdollisuuksia ja lähiruokaa, ja tuottaa happea jota hengitämme. Ei myöskään sovi unohtaa, että suurin osa Suomen viennistä ja tuonnista kulkee meriteitse. Pysähtykäämme tänään siis hetkeksi nauttimaan kaikkea sitä mitä meri meille tarjoaa. Tapa on vapaa, olkoon sitten teko tai tapahtumaan osallistuminen, juhlistaa voi monin tavoin.  

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8. www.itämeripäivä.fi