Merialuesuunnittelu ja merellinen energiantuotanto -työpaja 14.12.2022 Vaasassa

Kansallinen merialuesuunnittelun työpaja merellisestä energiantuotannosta pidetään 14.12.2022 klo 9.30–16.00 Vaasassa. Lähitilaisuuteen odotetaan muun muassa merituulivoiman ja vihreän vedyn asiantuntijoita ja kehittäjiä.

Kyseessä on toinen teematapaaminen vuoden 2022 alussa alkaneella toisella merialuesuunnittelukierroksella.

Työpajan tavoitteena on tunnistaa ja edistää merialuesuunnittelun keinoja tukea kestävää merellistä energiantuotantoa. Merellisen energiantuotannon tilanne- ja kehityskuva on muuttunut äkisti, joten kiinnostus ja paine merialueita kohtaan on kasvanut entisestään. Vuoden 2023 aikana merialuesuunnittelu keskittyy tarkastelemaan nimenomaan merituulivoiman strategista toimintaympäristöä, merellisen energiantuotannon haasteita sekä innovaatioita, ja tämä työpaja käynnistää pidemmän tiiviin yhteistyöjakson merituulivoiman kanssa.

Tilaisuuteen mahtuu mukaan 30 nopeinta. Tutustu työpajan ohjelmaan: Ohjelma 14.12.2022

Huom! Työpaja on täynnä.

Työpaja on osa eMSP NBSR -hanketta. Kyseinen hanke yhdistää Itämeren ja Pohjanmeren merialuesuunnittelun viranomaiset ja tavoitteena on käydä rajat ja sektorit ylittävää vuoropuhelua. Työpaja kuuluu belgialaisten vetämään kokonaisuuteen Sustainable Blue Economy, https://www.emspproject.eu/project-activities/community-of-practice/sustainable-blue-economy/.

Tutustu eMSP NBSR -hankkeen toimiin videon kautta.

Työpajasta valmistellaan lyhyt video, joka julkaistaan Youtubessa ja linkitetään merialuesuunnittelun some-kanaville sekä eMSP-hankkeen sivuille. Videolle haastatellaan työpajan osallistujia. Esitykset tulevat avoimesti jakoon merialuesuunnittelu.fi -sivustolle tilaisuuden jälkeen.