Personbyte inom koordinationen vid utgången av 2019

Mari Pohja-Mykrä började arbeta som koordinator för havsområdesplaneringen i Finland den 1 november 2019. Hon svarar för samordningen av samarbetet mellan kustlandskapen i Finland, är sekreterare för samordningsgruppen och svarar för ett omfattande samarbete med intressentgrupperna.

”Havsområdesplaneringen är regional och tidsmässig samordning av verksamhet till havs, såväl lokalt som i internationellt samarbete. Planerarna har en gedigen sakkunskap, men för fösta gången planerar vi med intressentgrupperna en strategisk plan för hela vårt havsområde som väcker en samhällsdebatt. De variationsrika uppgifterna är en positiv utmaning – det har varit en glädje att ta sig an denna uppgift”, konstaterar Pohja-Mykrä.

Förutom Pohja-Mykrä fick koordinationen av havsområdesplaneringen en ny medarbetare i och med att Heidi Lusenius besatte tjänsten den 1 oktober 2019. Hon är Pohja-Mykräs arbetspar och svarar för planeringsprocessen, bland annat för interaktionen och uppgifter inom kommunikationen.

”Inom Finlands havsområdesplanering pågår nu ett intensivt skede – förutom den skriftliga delen är den kartografiska utformningen långt framskriden. Det är en fröjd att samarbeta med intressentgrupperna och kompetenta planerare under omfattande teman”.