Uusi Rannikkostrategia – osallistu webinaariin!

Ympäristöministeriö järjestää webinaarin Rannikkostrategiasta keskiviikkona 10.5.2023 klo 9-11, jossa tutustutaan Suomen uuden rannikkostrategialuonnoksen sisältöön sekä sitä toteuttaviin toimenpiteisiin.

Tilaisuus on verkkotilaisuus, ja siihen voi ilmoittautua tämän linkin kautta 5.5.2023 mennessä. Webinaarin osallistumislinkki ja aineistot lähetetään etukäteen ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. Rannikkostrategialuonnos laitetaan lausunnoille toukokuussa.

Tervetuloa!

 

UUSI RANNIKKOSTRATEGIA

Huomion kiinnittäminen rannikkoon on ajankohtaista. Suuret uhat, kuten ilmastomuutoksen myötä lisääntyneet ja voimistuneet myrskyt ja tulvat, luontokato, saastuminen ja rehevöityminen koettelevat erityisesti luonnonoloiltaan monimuotoista ja ihmisen toimien osalta monipuolista rannikkoa. Suomen merialuesuunnitelmaa 2030 laadittaessa maan ja meren vuorovaikutusta tarkasteltiin paljonkin, ja tämän myötä uuden rannikkostrategian laatiminen nähtiin ajankohtaiseksi.

Rannikkostrategialuonnoksessa on pyritty löytämään sidosryhmien kanssa strategisten tavoitteiden sijaan yhteisiä periaatteita ja toimintamalleja toimia saman suuntaisesti siten, että rannikon käyttö olisi kestävällä pohjalla ja luonnon uusiutumiskyky säilyy. Ihmisen toimet ja toimeentulo sekä luonnon ekosysteemit nähdään toisistaan riippuvaisena systeeminä, jonka kestävyyttä voidaan lisätä eri toimijoiden yhteistyöllä ja näiden yhteistyömahdollisuuksien tunnistamisella.

Ohjelma

Rannikkostrategia ja systeeminen lähestymistapa sen taustalla
Tiina Tihlman, ympäristöministeriö ja Elisa Lähde, Aalto-yliopisto

Yhteisillä periaatteilla ja toimenpiteillä kohti kestävämpää rannikon käyttöä
Susanna Harvio ja Riikka Söyrinki, WSP Finland Oy

Rannikkotoimenpiteiden jalkauttaminen Interreg Baltic Sea2Land –hankkeessa
Roosa Mikkola, Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatio

Muuta ajankohtaista: Merialuesuunnittelun toinen kierros käynnistyy
Mari Pohja-Mykrä, Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatio